Un bărbat din Spania a stat 35 de ani în comă: Am adormit la 23 de ani și m-am trezit la 58 de ani

Manel Monteagudo a intrat în comă în 1979, după ce a căzut de la înălțime, pe nava comercială germană pe care lucra. Bărbatul avea doar 23 de ani, informează El Mundo.

Ibericul a început să lucreze ca marinar la vârsta de 14 ani. La început, el și-a desfășurat activitatea în sudul Africii, apoi a ajuns în marina comercială spaniolă.

La doar 17 ani, dornic să aibă parte de condiții economice mai bune, Manel Monteagudo s-a mutat în Germania. El s-a angajat pe o navă comercială care a părăsit Bremenul și a ajuns în Basra, Irak.

La data de 28 februarie 1979, în ziua în care a împlinit 23 de ani, el a căzut de la o înălțime de 6 metri, lovindu-se la cap și intrând în comă.

Primele luni după accident le-a petrecut într-un spital din Irak, apoi a fost transferat într-o unitate sanitară din Coruña. În cele din urmă, Manel Monteagudo a fost dus acasă, unde a fost îngrijit de iubita lui de atunci, Conchi, în prezent soția sa.

La acea vreme, medicii i-au dat femeii o veste uluitoare. „I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor. Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, pentru că se află într-o zonă foarte riscantă”, a declarat bărbatul.

Manel Monteagudo a deschis ochii pe 15 octombrie 2014, la vârsta de 58 de ani.

„Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania”, a dezvăluit el.

Bărbatul o avea alături pe Conchi. „Pentru mine era iubita mea. Nu știam că era deja soția mea. Imediat ce i-am vazut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, a afirmat bărbatul.

Nu știa ce este o telecomandă

Acesta nu a fost singurul șoc pe care l-a trăit. Când și-a văzut imaginea în oglindă, spaniolul a exclamat: „Nu, acesta nu sunt eu! Acesta este un batrân! Eu am 23 de ani”.

Surprizele nu s-au oprit însă aici. În scurt timp, Manel Monteagudo a aflat că locuia în alt oraș, într-o altă casă și era căsătorit. Pentru că nu putea să trăiască alături de bărbat fără un certificat de căsătorie, Conchi a adus un preot care a le-a unit destinele.

De asemenea, la câteva zile după ce s-a trezit din comă, Manel Monteagudo a aflat că are două fiice. El nu a dorit să explice cum s-a întâmplat acest lucru.

A avut nevoie de terapie

„Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama lui era încă în viață, dar a murit trei ani mai târziu.

Pentru a putea să vorbească și să meargă din nou, el a avut nevoie de terapie.

Când s-a trezit din comă, Manel Monteagudo nu știa că există internet. De asemenea, el nu știa ce este o telecomandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole