Un bărbat din Suceava și-a înjunghiat fratele, la 26 de ani după ce și-a ucis mama

Recidivă în familie, pentru un bărbat din localitatea Arbore, Suceava. Și-a înjunghiat fratele, la 26 de ani după ce și-a ucis mama.

 Un bărbat din localitatea suceveană Arbore, care şi-a ucis mama în urmă cu 26 de ani, a fost arestat, joi, după ce şi-a înjunghiat cu un cuţit fratele, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Cei doi fraţi au avut un conflict verbal marţi, 18 aprilie, iar bărbatul recidivist, Ş.I, i-a aplicat celuilalt mai multe lovituri cu un cuţit pe suprafaţa corpului, provocându-i leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de până la 14 zile de îngrijiri medicale, conform fişei de constatare preliminară.

Sursa citată a precizat că, prin ordonanţa din data de 18 aprilie 2023, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie”, bărbatul fiind reţinut o zi mai târziu, iar joi a fost emis mandatul de arestare preventivă.

În cauză, deşi persoana vătămată Ş.C., cu ocazia audierii, a precizat că nu depune plângere prealabilă împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, în scopul de a-şi exonera fratele de răspundere penală, procurorul de caz a apreciat în raport de gravitatea faptei şi persoana suspectului, acesta fiind condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (în anul 1997 şi-a ucis mama), de a da eficienţă dispoziţiilor art. 199 alin. 2 din Codul penal, conform cărora „în cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 Cod penal săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu”, precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...