Un bărbat infectat cu Covid-19, descoperit la PTF Nădlac, când intra în România. Ce sancțiuni a primit

Un bărbat de 33 de ani, infectat cu SARS CoV-2, a fost descoperit la PTF Nădlac în timp ce intra în ţară, el testându-se la un centru din Arad, dar nu a mai aşteptat rezultatul şi a plecat spre Cehia. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că joi dimineaţa, în jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vaslui, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, cu scopul de a intra pe teritoriul României. După efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, precum şi celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează în evidenţe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2 şi conform prevederilor legale, acesta trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat chiar de el în judeţul Vaslui.

„Bărbatul s-a prezentat la un centru de testare din Arad, însă nu a mai aşteptat rezultatul analizei şi a plecat spre Cehia. După câteva ore a primit şi rezultatul care confirma infectarea cu SARS Cov2 fapt ce l-a determinat să se întoarcă în România având în vedere adresa declarată pentru perioada de izolare. Mai mult, bărbatul era convins că pentru nerespectarea perioadei de izolare va fi sancţionat contravenţional. Astfel, reprezentantul DSP a sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, se arată în comunicat. 

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, cazul fiind preluat de poliţişti pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole