Un bărbat mort a fost condamnat la închisoare de Judecătoria Câmpeni

Un bărbat mort, din comuna Gârda de Sus, judeţul Alba, a fost condamnat la închisoare de Judecătoria Câmpeni, după ce a tăiat lemne din pădure pentru a-şi îngriji mama bolnavă.

Bărbatul din Gârda de Sus avea 41 de ani atunci când a murit, în primăvara acestui an, şi locuia împreună cu mama sa, grav bolnavă.

Pentru că nu avea suficienţi bani, bărbatul a tăiat copaci din pădure pentru a se încălzi, astfel că în iunie 2018 a fost prins după ce a tăiat doi copaci şi i-a dus acasă.

În timpul cercetărilor penale, acesta a recunoscut şi a regretat fapta, explicându-le anchetatorilor că o avea în întreţinere pe mama sa grav bolnavă şi avea nevoie de lemne pentru a încălzi locuinţa.

În decembrie 2019, instanţa de judecată i-a aplicat o amendă penală în valoare de 2.400 de lei şi a fost obligat să achite şi suma de 1748 de lei, reprezentând contravaloarea copacilor tăiaţi din pădure.

Pentru că nu a avut bani să plătească, în iunie 2020, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpeni a sesizat instanţa pentru ca amenda să fie înlocuită cu închisoarea.

Pe 15 aprilie 2021, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, chiar dacă bărbatul murise pe 24 martie 2021. La rândul ei, mama bărbatului s-a stins din viaţă în decembrie 2020.

Abia în luna iunie 2021, justiţiabilii au realizat că mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea nu poate fi pus în aplicare pentru că băbatul a murit. Astfel, instanţa a constatat stinsă pedeapsa, notează Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...