Un bărbat vaccinat s-a infectat pentru a treia oară în șase luni cu SARS-CoV-2. Explicația medicilor

Un bărbat vaccinat este infectat cu COVID-19 pentru a treia oară în șase luni. Potrivit medicilor, acest caz e unic în țara noastră.

În prezent, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. Din primele informaţii de la medici, ce vorba de o premieră națională.

Potrivit tuturor indiciilor medicale de până acum, e vorba de o premieră națională.

Bărbatul e la a treia infectare în mai puțin de o jumătate de an. Prima oară a avut o formă ușoară de boală, a doua oară, în toamnă, o formă medie, iar acum e într-o stare bună, prezentând o formă ușoară de COVID-19, spun medicii.

Singura explicație posibilă pe care o găsesc medicii în cazul pacienților reinfectați este că anticorpii dobândiți prin boală nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă.

Este un pacient care este la al treilea episod de COVID, primul în august, al doilea cândva în octombrie şi al treilea este internat momentan la noi. Este un bărbat cu comorbidităţi, o hemopatie malignă, probabil că este cu Omicron, are o formă uşoară fără afectare pulmonară.

În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare a avut tot o formă uşoară.

Cei care se reinfectează, de obicei, se infectează cu o altă tulpină şi anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecţie pentru noua tulpină care circulă momentan, din cauza mutaţiilor suferite de virus”, a declarat dr. Bogdan Micu, șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Buzău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...