Un bebeluș de o lună a fost vaccinat din greșeală împotriva Covid-19. El trebuia să primească serul împotriva hepatitei

Un bebeluș de o lună a fost vaccinat „din greșeală”, în Turcia, împotriva Covid-19. Din fericire, copilul se află în stare bună.

 „Un bebeluș de o lună a fost vaccinat din greșeală împotriva Covid-19 în iulie, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei”, spune pentru AFP specialistul în boli infecțioase de la Universitatea Egee, Zafer Kurugol, care ține sub supraveghere copilul.

Medicul care a administrat vaccinul a realizat imediat eroarea și a alertat autoritățile, spune dr. Kurugol.

Transferat la Spitalul Universitar, bebelușul a fost supus mai multor examene medicale. Medicii nu au descoperit efecte negative în urma inoculării.

„A părăsit spitalul la fel cum a sosit, într-o stare perfectă. (…) Nici măcar nu a dezvoltat efectele secundare pe care le vedem uneori la adulți, cum ar fi febra”, menționează dr. Kurugol .

Acum în vârstă de 4 luni, bebelușul continuă să fie examinat în mod regulat de către medic și este încă în stare bună de sănătate. Analizele au arătat că a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19, adaugă specialistul în boli infecțioase, care nu a dorit să dezvăluie numele vaccinului administrat.

Zafer Kurugol a susținut că „mulți” copii au fost vaccinați în mod eronat împotriva Covid-19 în centrele de sănătate și că un studiu al acestor cazuri va fi publicat în curând. Apoi și-a retras declarația și a garantat că se cunoaște un singur caz: „Am vrut să subliniez că vaccinul este sigur chiar și pentru un sugar”.

Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat deschiderea unei anchete administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole