Un BMW și un cap tractor, confiscate la Vama Giurgiu. Motivul: apăreau ca furate din alte state europene

Publicat: 27 feb. 2023, 18:00, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Un BMW și un cap tractor, confiscate la Vama Giurgiu. Motivul: apăreau ca furate din alte state europene

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Germania, precum şi un cap tractor aflat în atenția autorităţilor din Bulgaria.

Cele două mijloace de transport au fost descoperite la finalul săptămânii trecute, la controlul Poliției de Frontieră.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, se prezenta pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care conducea un autoturism, marca BMW, model X3.
Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că autoturismul figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare, alerta fiind emisă de către autoritățile din Germania.
Proprietarul autoturismului a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este implicat în vreun litigiu.
Autovehiculul sus-menționat, estimat la o valoare de 65.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Un caz similar s-a înregistrat la data de 24.02.2023, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean bulgar, în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor marca ”RENAULT” și semiremorcă.
Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că din componenţa ansamblului rutier, în speţă capul tractor figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Bulgaria.
Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport se află în atenţia autorităţilor.
Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 350.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În ambele cazuri se derulează cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 1 din Codul Penal – anunță reprezentanții Poliției de Frontieră Giurgiu.