Un cadru didactic care apare în Registrul prădătorilor sexuali și care are o condamnare pentru trafic de droguri predă la două școli din Buzău

Poliţiştii din Buzău au început cercetările în rem pentru abuz în serviciu, după ce s-a aflat că un profesor de desen predă la catedră într-un liceu şi o şcoală, deşi are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri. 

Potrivit IPJ Buzău, în data de 14 septembrie, după anumite activități desfășurate în legătură cu începerea noului an școlar, polițiștii din cadrul Biroul Siguranță Școlară, urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Mai mult, în urma investigaţiilor, cu privire la aceeaşi persoană, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învăţământului preuniversitar 198/2023. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun” transmite IPJ Buzău.

Anchetatorii susţin că profesorul are o condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri, din această vară. Acesta apare în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Poliţia a sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a declanşa propria anchetă.

Cadrul didactic respectiv preda desen la Şcoala Gimnazială nr 7 din Buzău şi la Liceul Alexandru Marghiloman, tot din orașul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole