Un câine din SUA și-a salvat stăpânul după ce s-a dus i-a adus pe polițiști la locul accidentului: ”Este un miracol”

Gestul unui câine care a condus poliţia la locul accidentului de maşină unde stăpânul lui zăcea rănit şi cu hipotermie a fost salutat marţi în Statele Unite, fiind comparat cu o poveste din seria de filme ”Lassie”, relatează agenţia AFP.

Tinsley, o femelă de Ciobănesc German în vârstă de un an, a fost reperată luni seara pe o autostradă la graniţa dintre New Hampshire şi Vermont (nord-estul Statelor Unite), iar şoferii au apelat la forţele de ordine.

Când poliţia a zărit animalul şi a încercat să-l prindă, Tinsley şi-a continuat fuga şi i-a condus în Vermont, unde balustrada fusese ruptă de o camionetă avariată. Stăpânul câinelui şi o altă persoană fuseseră proiectate în afara autovehiculului şi sufereau de hipotermie.

″A devenit rapid evident că Tinsley a condus (poliţia) la locul accidentului şi la răniţi″⁣, au indicat forţele de ordine din New Hampshire pe Facebook.

″Ei au intuit că femela încerca să le arate ceva pentru că aceasta continua să îi ocolească, însă nu a fugit. Într-un fel îi chema să o urmeze, ceea ce ei au făcut şi, spre surprinderea lor, privind dincolo de balustrada avariată, dedesubt, în direcţia în care se uita câinele, cu greu le-a venit să creadă″⁣, a declarat poliţistul Daniel Baldassarre postului local WCVB.

″Pentru cei care îşi amintesc, pot să compar asta cu o poveste reală din ‘Lassie’, în care oamenii se află în suferinţă, iar câinele merge să caute ajutoare pe care le aduce în locul respectiv”, a adăugat Baldassarre.

În timp ce serviciile de urgenţă acordau primul ajutor răniţilor, câinele ″s-a aşezat calm şi frumos lângă stăpânul ei″, a povestit căpitanul departamentului de pompieri din Hartford, Jack Hedges.

Proprietarul animalului, Cam Laundry, care nu a suferit răni grave, a dat asigurări că Tinsley va fi recompensată pentru inteligenţa şi dăruirea ei.

″Este micul meu înger păzitor″, a declarat el pentru WCVB. ″⁣Este un miracol că a avut inteligenţa să facă aşa ceva″, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...