Un candidat independent la o primărie din Brăila a obținut un singur vot. Al său!

Publicat: 13 iun. 2024, 08:57, de Sorin Costea, în ALEGERI , ? cititori
Un candidat independent la o primărie din Brăila a obținut un singur vot. Al său!
Foto: puterea.ro

În iureșul controverselor din aceste zile, în care mulți candidați acuză că adversarii le-au furat sute sau mii de voturi, există și candidați care cu totul alte dileme, pentru că au obținut la alegeri un singur vot.

La alegerile locale din județul Brăila a fost înregistrat un caz fără precedent, unul dintre candidații la o primărie din județ obținând un singur vot.

Este vorba de Virgil Moise, care a candidat ca independent pentru mandatul de primar al comunei Surdila Găiseanca și a primit un singur vot, adică doar votul său, nefiind votat nici de rude sau de vreun prieten sau de vreun vecin.

Competiția pentru mandatul de primar al comuniei Surdila Găiseanca a fost destul de acerbă. Potrivit obiectivbr.ro, în cursa pentru mandatul de primar s-au înscris Gabriel Drăguț de la PNL, Nicolae Barbu de la PSD, Rusu Săndel Dumitru de la AUR și independentul Virgil Moise.

Au votat viitorul primar 1.325 de alegători din cei 1.882 înscriși pe liste, iar rezultatele au fost următoarele: candidatul PNL a obținut 1.083 voturi, candidatul PSD – 159 voturi, candidatul AUR – 55 voturi.

Ultimul pe listă, independentul Virgil Moise a obținut doar un singur vot. Al său!

O situație asemănătoare s-a mai întâmplat la Galați, în urmă cu mai mulți ani. Liderul PNTCD Galați, Constantin Telegan, candidat la alegerile europarlamentare acuza că „s-au furat alegerile” deoarece nu obținuse niciun vot în comunele din județ, dovada cea mai clară fiind că nu se găsea în rezultatele de la Biroul Electoral Județean nici măcar votul mamei sale, care locuia într-o comună din județ.

„Eu nu cred că este posibil așa ceva. Nici măcar votul mamei mele, din Berești, care a fost la vot, nu a apărut în rezultatele definitive, la BEJ” a acuza Telegan.

Evident că nici votul mamei sale nu i-ar fi folosit la nimic.