Un caz la 50 de milioane: Însărcinată, cu două utere, în fiecare câte un bebeluș

Este un caz la 50 de milioane. O femeie în vârstă de 30 de ani din Statele Unite are ceea ce medicii numesc uter didelf și este însărcinată cu gemeni,  fiecare bebeluș cu uterului lui.

Uterul didelf este o malformație uterină congenitală, uterul este format din două cavități, de unde și denumirea de uter dublu (uter didelf).

Kelsey Hatcher din Alabama știe de la vârsta de 17 ani că are această anomalie, care afectează, la nivel global, circa 0,3% din femei potrivit informațiilor AFP, citate de Science Alert.

Femeia a rămas însărcinată de trei ori și a dus sarcinile la termen fără probleme. Dar acum este o premieră deoarece ea are gemeni care nu sunt plasați în același uter.

Este ceea ce a fost vizualizat pe ecografia de rutină la opt săptămâni de sarcină. ”Am fost surprinși! La prima ecografie am râs mult”,  a scris ea pe Instagram.

Din explicațiile medicilor reiese că a fost o ovulație separată și în fiecare uter a ajuns un ovul. Apoi, spermatozoizii au migrat  spre cele două cavități uterine și a avut loc fecundarea în mod separat, explica, recent, la o emisiune de televiziune, Shweta Patel, obstetrician ginecolog, de la Universitatea din Alabama, care se ocupă de Kelsey Hatcher.

Este un tip de sarcină cu totul deosebit, șansele sunt de 1 la 50 de milioane. Ultimul caz de acest tip a fost consemnat în 2019, în Bangladesh, unde o femeie în vârstă de 20 de ani a adus pe lume gemeni într-o stare bună de sănătate.

Kesley Hatchet speră să nască natural, dar sub supraveghere medicală. Deoarece este posibil ca nașterea celor doi prunci să nu fie la aceeași dată și contracțiile să nu debuteze în același timp. Kesley Hatcher se așteaptă să nască în preajma Crăciunului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole