Un caz uimitor: Tânăr de 19 ani diagnosticat cu maladia Alzheimer

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din China, a fost diagnostricat cu maladia Alzheimer, fiind probabil primul caz cu această boală la o persoană atât de tânără, ceea ce conduce la ideea că afecțiunea aceasta nu este depistată exclusiv la adulți sau vârstnici, transmit EFE și DCnews.

Acest caz uimitor este subiectul unui material publicat în Journal of Alzheimer Disease.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Inovare pentru Tulburări Neurologice dintr-un spital din Beijing spun că tânărul a început să aibă probleme de memorie şi dificultăţi de concentrare încă de la vârsta de 17 ani.

După un an, deja tânărul prezenta ”o pierdere semnificativă a memoriei recente”: nu-și mai aducea aminte ce a făcut în ziua precedentă sau unde își punea lucrurile.

Tânărul a fost nevoit să renunţe la şcoală, atunci când el a ajuns n situația de nu-și mai amintea dacă mâncase sau nu. Capacitatea de lectură a fost deopotrivă afectată, iar reacţiile sale au început să fie tot mai lente, potrivit experţilor chinezi.

Jia Jianping, care a condus studiul, a menţionat că în familia tânărului nu erau cazuri de Alzheimer, iar adolescentul nu avea probleme genetice sau boli care ar fi putut fi explica apariția atât de timpurie a pierderii memoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...