Un copac din parohia primarului Clotilde Armand s-a prăbuşit. O tânără în scaun cu rotile are afectată coloana vertebrală şi craniul

Publicat: 27 mai 2024, 12:13, de Andrei Ceausescu, în News , ? cititori
Un copac din parohia primarului Clotilde Armand s-a prăbuşit. O tânără în scaun cu rotile are afectată coloana vertebrală şi craniul
Clotilde Armand nu vrea să dea ochii cu jurnaliștii

PNL acuză conducerea Sectorului 1, cu primarul Clotilde Armand în frunte, că nu gestionează corespunzător toaletarea arborilor.

PNL Sector 1 a semnalat că, sâmbătă, în Parcul Bazilescu, un copac s-a rupt, căzând peste doi tineri și rănindu-i grav. Printre cei afectați se numără o tânără în scaun cu rotile, care a suferit leziuni grave la coloana vertebrală și craniu. Partidul liberal acuză Administrația Sectorului 1, condusă de primarul Clotilde Armand, că pune în pericol viața oamenilor, susținând că aceasta nu gestionează corespunzător toaletarea copacilor și ignoră sesizările cetățenilor privind arborii periculoși.

„Din toate cartierele, cetățenii Sectorului 1 ne spun același lucru: că în ultimii ani de zile nu se face toaletarea copacilor sau că fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole și nu le răspunde nimeni. Indiferența și incompetența din actuala administrație a Sectorului 1 pun în pericol viețile oamenilor în fiecare zi, iar acest lucru trebuie să se oprească”, a declarat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 1 a răspuns acuzațiilor, afirmând că arborele care s-a prăbușit era sănătos și că incidentul a fost cauzat de vântul puternic. Mai mult, instituția a subliniat că activitatea Serviciului Spații Verzi este afectată semnificativ din cauza reducerii bugetului de către PSD și PNL.

„Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic. Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate”, a comunicat Primăria Sectorului 1.