Un copil a decedat după ce s-a infectat cu o amibă

David Pruitt, în vârstă de 7 ani, din Tehama, a primit diagnosticul de meningoencefalită primară amoebiană, care i-a provocat şi decesul.

Parazitul, numit Naegleria fowleri, infectează de obicei oamenii atunci când apa contaminată intră în corpul lor prin nas sau gură, potrivit Centrului pentru Control şi Prevenire a Bolilor din SUA.

Infecţia apare în mod normal atunci când oamenii înoată sau fac scufundări în locuri calde, cu apă dulce, cum ar fi lacurile şi râurile. În cazuri rare, oamenii se pot infecta dacă pătrunde în nas apă caldă dintr-o piscină care nu a fost dezinfectată în mod adecvat cu clor, a spus CDC pe pagina sa.

Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană, care este de obicei fatală”, a spus CDC.

În prima etapă a infecţiei, pacienţii raportează dureri severe de cap, febră, greaţă şi vărsături. Pe măsură ce infecţia se agravează, persoanele infectate pot prezenta convulsii sau halucinaţii, potrivit CDC.

Infecţia este extrem de rară şi au existat doar 10 cazuri raportate în California din 1971, a declarat Agenţia pentru Servicii de Sănătate a judeţului Tehama într-un comunicat de presă, potrivit NBCNews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...