Un copil sub trei ani, confirmat cu variola maimuței. Se poate întâmpla și folosind același prosop!

Recent, în Belgia, un copil, sub trei ani, a fost diagnosticat cu variola maimuței. Un epidemiolog avertizează că este posibil ca infectarea să se producă folosind același prosop, transmite Belga, HLN.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății au fost raportate peste 35.000 de cazuri de variola maimuței, cele mai multe în Europa și America.

În Europa variola maimuței a fost confirmată și la un număr de 29 de copii, care în majoritate prezintă simptome ușoare.

Persoanele afectate de boală trebuie să fie foarte atente pentru a nu transmite virusul copiilor. Asta se poate întâmpla și folosind același prosop, de exemplu, explică virusologul Marc Van Ranst, pentru 7sur7.

Legat de acest caz, Steven Van Gucht, virusolog, spune nu s-a luat nicio măsură odată cu începutul noului an școlar în Belgia.

”Ca părinte nu sunt deloc îngrijorat. Vigilența rămâne esențială. Dar în 99% din cazurile de variola maimuței este vorba despre bărbați adulți, care se infectează prin contact sexual”, subliniază acesta.

1 COMENTARIU

  1. Acum 2 saptamani a fost mare sperietura cand s-a descoperit primul caz de variola maimutei la un caine. Asta, pana s-au facut analize la acel caine si s-a descoperit ca are fisuri anale, proprietarii cainelui fiind un cuplu de homosexuali. Asa ca, daca parintii copilului sunt, de asemenea, un cuplu de homosexuali, totul se explica, variola maimutei transmitandu-se foarte greu prin contact fizic, in nici un caz prin folosirea unui prosop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...