Un crescător important din Bihor închide două ferme de pui, din cauza facturilor mari la gaze

Facturile uriașe la energia electrică și gaze naturale închid fermele din România. Un cunoscut crescător de animale din Bihor, Iosif Pazuric, patronul Nutrientul, a decis să renunțe la două unități de creștere a puilor cu un efectiv total de șapte milioane de păsări pe an, după ce a primit factura la gaze. Este vorba de fermele de pui de la Ciumeghiu și Palota.   

„Noi eram un jucător mic spre mediu. Produceam 7 milioane de pui pe an, un milion de pui pe serie, pentru piața locală și pentru export, în Ungaria”, a declarat pentru Bihon.ro Iosif Pazuric.

În ferme lucrau 100 de oameni, care acum sunt în șomaj. Poate dacă în primăvară lucrurile se mai îndreaptă, crescătorul speră să le redeschisă și să cheme oamenii înapoi la muncă

Situația este la fel de grea și la fermele de porci, pe care, însă, Pazuric nu le închide deocamdată, pentru că în cazul lor “se populează mult mai greu”.

Din păcate, Iosif Pazuric nu este singurul fermier român pe care criza l-a îngenunchiat. Tot mai mulți crescători spun că închid fermele, pentru că nu mai pot face față costurilor uriașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole