Dus la un centru de vaccinare din Giurgiu, un deținut condamnat pentru omor a evadat. Aventura a durat doar un minut!

Profitând de faptul că a fost transportat la un centru de vaccinare din oraș, un deținut din Penitenciarul Giurgiu, condamnat la 25 de ani pentru omor, a evadat, vineri dimineață, acesta fiind prins – potrivit reprezentanților Penitenciarului – în foarte scurt timp.

Conform informațiilor oficiale, vineri, în jurul orelor 11.00, s-a constatat că o persoană privată de libertate, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav, în momentul îmbarcării în mijlocul de transport, cu ocazia prezentării la Centrul de vaccinare “Ion Bălănescu” din Giurgiu, a fugit, fiind prins după aproximativ un minut, de personalul din compunerea escortei. Deținutul era clasificat în regim închis, iar la această oră acesta se află în custodia Penitenciarului Giurgiu.

„Menționăm că, de la începutul etapei de vaccinare au fost vaccinati peste 1000 de deținuți, această activitate desfășurându-se în cadrul Penitenciarul Giurgiu de către personalul medical propriu, iar în cea de a doua etapă având în vedere numărul mic de solicitări pentru vaccinare, activitatea se desfășoară, în prezent, la centrul de vaccinare (un flacon conținând 6 doze de vaccin). De la începutul campaniei de vaccinare serviciul medical din cadrul Penitenciarului Giurgiu a transmis solicitare către Direcția de Sănătate Publică Giurgiu pentru a fi sprijiniți în această activitate cu resursă umană și materială.

De asemenea, vă comunicăm că, deținuții beneficiază în conformitate cu prevederile legale în vigoare de asistență medicală gratuită și garantată atât în rețeaua sanitară proprie cât și în rețeaua Ministerului Sanatatii.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârșită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanșa procedura disciplinară si, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale” se arată în informarea Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...