Un director acuzat de masacru în timpul primului val de Covid

Directorul general de la Pio Albergo Trivulzio Milano – un azil de bătrâni, destinat de mai bine de două secole persoanelor în vârstă sărace, un organism public care activează în sectorul social și de sănătate, este cercetat pentru masacrul, acesta este cuvântul folosit de instanță, pe care l-ar fi provocat și întreținut în timpul primului val de Covid, din primăvara lui 2020.

Giuseppe Calicchio, directorul despre care vorbim, este cercetat pentru omor din culpă, pentru transmitere de epidemie și pentru încălcarea regulilor de siguranță la locul de muncă.

Asociația Felicita, în care sunt înscrise familiile victimelor și bătrânii prezenți în structură, este cea care a formulat mai multe plângeri împotriva directorului, ca urmare a zecilor, sutelor de decese care au avut loc în perioada de început a pandemiei.

Căci, ne mai amintim cum era Lombardia cel mai mare focar de Covid-19 din lume. Și cum mureau aici oamenii, și cum autoritățile nu mai știau ce să facă, atunci, cu toate cadavrele. Trebuie precizat că, mai mulți angajați ai azilului de bătrâni se plânseseră, înainte de a o face asociația, de o serie de neglijențe din partea directorului.

Neglijențe care au facilitat intrarea, circulația, răspândirea virusului. Ele au provocat, susțin angajații, masacrul din azil. Deși procurorul nu a găsit elemente pentru a cere rechizitoriu, judecătorul de instrucție a dispus noi cercetări, respingând cererea de arhivare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...