Nici animalele nu sunt uitate în Afganistan. Un fost militar a reușit să evacueze 200 de câini și pisici din țara greu încercată

Paul „Pen” Farthing, un fost militar al Marinei Regale, care a amenajat un adăpost de animale în Afganistan, a reușit să evacueze din țara cucerită de talibani aproximativ 200 de câini și pisici, în ciuda problemelor de care s-a lovit pe parcursul „Operațiunii Arca”, informează The Guardian.

Evacuările cetățenilor străini din Afganistan se apropie de final, iar printre cei care au anunțat că vor să părăsească țara controlată de talibani se numără și un fost soldat britanic, fondatorul unei organizații caritabile pentru protecția animalelor.

Farthing a luptat în Afganistan după anul 2000. După ce și-a încheiat activitatea în armata britanică, el a înființat la Kabul adăpostul pentru animale Nowzad, salvând sute de câini, pisici și măgari. După ce talibanii au preluat controlul țării, britanicul a cerut să fie evacuat alături de angajații lui, precum și familiile acestora, dar și aproximativ 160 de câini și 40 de pisici. Planul a fost numit „operațiunea Arka”.

Astfel, animăluțele au fost urcate într-un avion privat, închiriat din Pakistan, care a ajuns în Kabul duminică, în jurul orei 18.00. Câteva ore mai târziu, aeronava a ajuns pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Am sosit la Heathrow cu succes. Emoții amestecate și un adevărat sentiment profund de tristețe pentru afgani. Centrul Heathrow Ops, Forțele de frontieră, HARC și Air Pets au fost toate uimitoare. Am asistat la compasiunea pe care Heathrow o arată refugiaților afgani”, a scris Farthing pe Twitter.

Cu toate acestea, 24 de angajați ai adăpostului de animale înființat de Farthing au rămas blocați în Afganistan, după ce talibanii le-au refuzat accesul pe aeroport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...