Un fost ofițer rus îl acuză pe Evgheni Prigojin că ”plănuiește o lovitură de stat” împotriva conducerii țării

Un fost ofițer rus l-a acuzat pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, că „plănuiește o lovitură de stat” împotriva conducerii țării, a declarat un think tank american citat de Sky News.

Igor Girkin l-a acuzat, de asemenea, pe Prigojin de „încălcarea continuă a legilor de cenzură rusești” împotriva discreditării armatei, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

„Girkin a avertizat cu privire la o „revoltă” dacă lui Prigojin i se „permite” să conducă Grupul Wagner. Girkin a remarcat că Prigojin a ordonat ca forțele Wagner să se retragă în bazele Wagner din adâncul Rusiei în ajunul contraofensivei ucrainene”, transmite think tank-ul.

„De asemenea, el a afirmat că personalul Wagner nu a depus niciodată jurăminte prin care să promită să nu se angajeze în luptă împotriva Rusiei sau a armatei sale.”

Ieri, Prigojin a declarat că Wagner va decide mai târziu dacă va lupta în Ucraina sau în altă țară, ceea ce, potrivit ISW, indică faptul că acesta „își păstrează capacitatea de a-și comanda propria armată în afara structurii oficiale de comandă militară rusă”.

„Decizia lui Prigojin de a-și retrage forțele din Bahmut și, aparent, din lupta activă în ajunul contraofensivei ucrainene este discutabilă din punct de vedere strategic”, a adăugat aceasta, conform G4media.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...