Un gigant auto anunță deschiderea celui de-al doilea centru din România

Publicat: 26 mai 2024, 12:56, de Cristina Cohuț, în ECONOMIE , ? cititori
Un gigant auto anunță deschiderea celui de-al doilea centru din România
Sursa foto: freepik.com

Un gigant în industria auto va începe construcția celui de-al doilea centru din România, a anunțat compania, specificând că acesta va include și un showroom extins pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați.

Porsche derulează o investiție semnificativă în Cluj, unde va ridica al doilea centru al mărcii în România. Proiectul arhitectural al noului spațiu a fost deja aprobat, iar construcția se află în prezent în procesul de obținere a autorizațiilor necesare.

„Pentru marca Porsche, această investiție de la Cluj este una strategică, în conformicltate cu planurile noastre de dezvoltare și sustenabilitate în România și în regiune”, a declarat Alin Tapalagă, Director General al Porsche Inter Auto România.

„Ca Importator Porsche în România, am sărbătorit anul trecut 25 de ani pe piața locală. Centrul Porsche București a împlinit 10 ani, iar noi deținem și un service autorizat în Timișoara. Astfel, am considerat oportun momentul deschiderii unui al doilea Centru Porsche în țară, într-o zonă unde marca este foarte apreciată și așteptată de clienții noștri. Noul spațiu va include atât un showroom de prezentare, cât și un nou atelier de service. Clădirea va fi construită la cele mai înalte standarde, fiind verde și durabilă, aliniată la standardele noastre de reducere a emisiilor și conservare a resurselor naturale, atât prin hibridizarea și electrificarea gamei de automobile, cât și prin construirea unor showroom-uri eco-friendly,” a adăugat Tapalagă.

Construcția noului spațiu va demara în acest an, imediat ce toate aprobările necesare vor fi obținute. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în 2025.

Noul Centru Porsche din Cluj va include un showroom de aproximativ 600 de metri pătrați și un service autorizat Porsche, cu o suprafață de 870 de metri pătrați. Acesta va fi dotat cu toate facilitățile moderne și va fi construit conform noii identități corporative a Porsche AG, respectând cele mai înalte standarde.

Echipa va fi formată din personal acreditat Porsche, iar consilierii de vânzări și cei din service vor urma traininguri la producător, respectând cele mai riguroase cerințe. Personalul din service va beneficia de sprijinul, cunoștințele și experiența Centrului Porsche din București, care este un important Hub HV în Europa Centrală și de Est, specializat în lucrări electrice complexe.

„Porsche are deja o prezență puternică în Cluj-Napoca prin MHP România și Porsche Engineering, ambele companii fiind deținute de către Porsche AG Stuttgart,” a spus Adrian Pascu, Director Executiv Importator Porsche.

„În plus, suntem deja foarte vizibili în Cluj prin implicarea noastră locală în turneul de tenis Transylvania Open, încă de la prima ediție, având o tradiție de 4 ani. Piața noastră crește în Cluj, iar portofoliul nostru de clienți din zonă devine din ce în ce mai mare. La fiecare road-tour observăm un interes crescut pentru modelele Porsche, astfel că această investiție era foarte necesară și solicitată. Așadar, ne bucurăm să putem spune azi ferm: da, al doilea Centru Porsche din România va fi deschis la Cluj!”, a adăugat directorul executiv.