Un hipermarket din România a instalat garduri metalice, pentru a separa vaccinaţii de nevaccinaţi

Braşovenii care îşi fac aprovizionarea de la Kaufland au avut o surpriză începând de luni dimineaţă, când au mers la cumpărături. Pe coridorul de la intrarea în magazin au fost montate grilaje, separându-l în două.

Pe una dintre laturi va fi permis accesul doar pentru vaccinaţi şi pentru cei care deţin un certificat verde că au trecut prin boală, pe cealaltă poate intra toată lumea. Situaţia e valabilă şi pentru cele două magazine de la Braşov, pentru cel din Făgăraş, dar semnale au venit din toată ţara, potrivit bzi.ro. Gardul metalic are menirea de a delimita accesul persoanelor nevaccinate de cel al persoanelor ce deţin un certificat verde înspre magazinele din galeria comercială. Conducerea companiei care administrează hipermarketurile nu a comentat încă această măsură, fiindu-i solictat un punct de vedere de către mass-media naţională.

Vor avea rol de triere a persoanelor

Surse apropiate centrului comercial au explicat, pentru Salut Făgăraş, situaţia în felul următor: ,,Pentru că această clădire este considerată centru comercial, în accepţiunea legii un centru comercial însemnând orice spaţiu cu mai multe unităţi, am fost nevoiţi să luăm această măsură. La toate centrele comerciale Kaufland din ţară se aplică, de exemplu chiar în această dimineaţă au fost montate separatoare şi la Braşov. Deocamdată nu se cere certificat verde nimănui, indiferent pe ce culoar intră, dar în curând restricţiile se vor aplica. Chiar dacă în mod normal la farmacii ai dreptul să intri fără certificat, acest lucru nu se aplică atunci când farmacia este în interiorul unui centru comercial. În ce priveşte faptul că magazinul cu ziare este pe culoarul unde nu trebuie certificat, acest lucru se datorează construcţiei magazinului, însă vom găsi o soluţie să fie tratat şi acest magazin la fel cu celelalte. Doar Kauflandul în sine va putea permite accesul fără certificat verde, pentru că este considerat magazin de strictă necesitate. Aşa sunt reglementările legale, aşa trebuie să procedăm”.
În consecinţă, pentru moment, separatoarele au doar rol decorativ, dar într-un viitor apropiat (încă necomunicat oficial) vor avea rol de triere a persoanelor cu şi fără certificat verde. În toate magazinele din interiorul spaţiului, în afară de Kaufland, accesul va fi permis numai pe baza prezentării certificatului Covid.

Aceeaşi situaţie a fost observată şi la alt supermarket Kaufland, din Bucureşti. Şi la Kaufland Ploiești Sud e aceeaşi situaţie. Clienții nemulțumiți au postat deja filmări de peste tot unde se întâmplă acest lucru la Kaufland.

Video aici: https://www.facebook.com/olteanu.dan.14/videos/1054380595381184/?t=0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...