Un homosexual român drogat riscă 25 de ani de puşcărie după ce şi-a ucis iubitul spaniol

Publicat: 27 feb. 2024, 22:04, de Ovidiu Zară, în Internațional
Un homosexual român drogat riscă 25 de ani de puşcărie după ce şi-a ucis iubitul spaniol

Parchetul spaniol a solicitat, ieri, o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, expulzarea din Spania şi încă cinci ani de control judiciar după efectuarea pedepsei pentru un homosexual român de 27 de ani, consumator de droguri, acuzat că şi-a ucis iubitul spaniol în data de 4 noiembrie 2020. Mai mult, Parchetul spaniol cere şi ca asasinul român să plătească câte 22.379 de euro pentru fiecare dintre cei nouă fraţi ai victimei. Procesul va continua şi astăzi, astfel că zilele urmãtoare vom afla sentinţa finală pe care o va primi românul.


Conform dosarului aflat spre judecare la Curtea Provincială din Oviedo, românul Doru Robert D. (FOTO) este acuzat că pe fodul consumului de droguri şi de băuturi alcoolice şi-a ucis cu o lovitură de cuţit iubitul spaniol, un cunoscut artist şi hotelier din Oviedo, pe numele său Alejandro Fernández-Canteli Álvarez (60 de ani). Rămas orfan în România, Doru Robert D. s-a mutat în Spania în 2015 şi locuia într-o casă de la periferia orașului San Juan de la Arena, alături de un consătean pe care îl cunoștea din copilărie.

Consumator de marijuana şi de alcool, românul era foarte violent

Rechizitoriul procurorilor spanioli arată că în ziua crimei, românul l-a chemat pe partenerul său spaniol în casa în care locuia, pe Avenida del Río Nalón, situată la periferia orașului San Juan de la Arena. Prezent în imobil la momentul crimei, consăteanul lui Doru Robert D. a spus că imediat după sosirea spaniolului, românul a urcat cu acesta la primul etaj. Ulterior, între cei doi s-a iscat un scandal, după care românul, aflat în stare de ebrietate şi sub influenţa drogurilor, a coborât la parterul imobilului şi l-a lovit din senin pe proprietarul casei, doborându-l la pământ. După aceasta, românul a lovit geamul unui tablou, provocându-și răni la mâini. Pentru a evita amplificarea scandalului, proprietarul casei s-a retras imediat în altă cameră, cu consăteanul românului.
Ulterior, la parterul imobilului a coborât spaniolul Alejandro Fernández-Canteli Álvarez (FOTO), care a vrut să-şi ajute iubitul român să-şí bandajeze rănile autoprovocate.

Doar că românul a părăsit încăperea, după care s-a întors, nu se ştie de unde, cu un cuțit cu lama de aproximativ 10 centimetri, pe care l-a înfipt brusc la nivelul zonei inferioare a claviculei iubitului său spaniol.

Iniţial, poliţiştii spanioli au mers pe varianta unui accident de maşină

Imediat după eveniment, spaniolul a reuşit să fugă din imobil, iar ceilalți doi locatari ai imobilului au auzit cum românul striga „Înainte să mă omoare așa cum l-au ucis ei pe tatăl meu, o să-l ucid pe acest ticălos”.
Deşi înjunghiat şi sângerând abundent, spaniolul a apucat să se urce în automobilul său, dar la un moment dat, din cauză că rana produsă prin înjunghiere îi afectase plămânul, acesta a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea şoselei.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii spanioli au crezut iniţial că victima ar fi murit din cauza accidentului. Ulterior, sesizând sângerarea abundentă, criminaliştii au realizat care a fost cu adevărat cauza morţii spaniolului Alejandro Fernández-Canteli Álvarez.

Asasinul nu-şi mai aminteşte nimic, arma crimei nu a fost gasită

În prima sa declarație dată în fața judecătorilor, românul Doru Robert D. a recunoscut doar că s-a certat cu iubitul său spaniol şi a susţinut că nu-și amintește de nimic altceva din cauza consumului de alcool: „Îl iubeam cu adevărat, nu știu ce s-a întâmplat! Nu am vrut niciodată să-i fac rău! Nu-mi amintesc ce s-a întâmplat, eram foarte beat … Băusem doi sau trei litri de vin și douăzeci de beri”.

Interesant este că nici până în ziua de astăzi arma crimei nu a fost găsită de anchetatori, deşi martorii au declarat că bănuiesc că aceasta ar fi fost un cuţit de bucătărie. Anchetatorii spun că tocmai datorită acestui aspect românul profită şi declară că nu-şi mai aminteşte nimic.
Conform autoritãţilor de la Madrid, înainte de a ajunge în Spania, românul Doru Robert D. a locuit un an şi în Franța, ocazie cu care a devenit subiect al unui dosar penal care l-a fi trimis după gratii.