Un înalt responsabil al OMS, implicat în trei anchete pentru agresiune sexuală, a fost demis

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, luni, că a demis un înalt responsabil. Este vorba despre medicul Temo Waqanivalu din Fiji, responsabil al diviziei bolilor netransmisibile, demis pentru agresiune sexuală, transmite 20 Minutes.

În e-mail-ul care anunță această decizie, purtătorul de cuvânt al OMS, Marcia Poole, nu oferă detalii. Dar, potrivit presei, înaltul responsabil a fost  acuzat de agresiune din 2017 în cel puțin trei presupuse cazuri.

În luna ianuarie, Associated Press  (AP) îl numea pe înaltul official OMS drept presupusul autor al unei agresiuni sexuale ce ar fi avut loc la summit-ul mondial al OMS de la Berlin, octombrie 2022.

Potrivit AP, Temo Waqanivalu a făcut subiectul unei acuzări similare în 2018. În octombrie, când acuzația de agresiune sexuală a devenit publică, medicul Waqanivalu căuta atunci un post de conducere în OMS în Asia, potrivit unui raport.

În urmă cu câteva săptămâni, Financial Times a declarat că a descoperit o a treia acuzație contra oficialului OMS în fapte din 2017.  Întrebată pentru a confirma aceste informații, OMS a declarat că anchetele și procesele administrative conexe sunt confidențiale și că nu poate oferi nici un detaliu.

Potrivit OMS, Temo Waqanivalu este în ”concediu administrativ în perioada anchetei”.

OMS este în curs de reformare, după ce a fost intens criticată în privința lentoarei cu care răspunde la acuzațiile de exploatare și abuz sexual la adresa unor lucrători umanitari, care au fost trimiși în RD Congo, în perioada epidemiei de Ebola, din 2018-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...