Un informator al Securității auditează CNCAN-ul

De câțiva ani, la auditul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) își face veacul un pensionar controversat. Este vorba despre pensionarul Ion Leon Răzvan Andrieș Șeptilici care este consilier de audit în cadrul CNCAN.

Acesta a fost colaborator al Securității sub numele de „Ovidiu” dovedit prin sentința civilă a Curții de Apel București nr.932 din 09.02.2011 (vezi documentul în facsimil) pe vremea când era director la Administrația Națională a Rezervelor de Stat. Șeptilici a fost recrutat la 17.03.1975 pe când era economist la I.C.E. Minerali Import-Export, după care s-a transferat în 1978 la „Timpuri Noi” București iar în 1986 a ajuns la IAVB.

Ulterior, în 1987, acesta a încetat colaborarea cu Securitatea când a fost primit în rândul membrilor PCR. Surprinzător, Ion Leon Răzvan Andrieș Șeptilici este angajat de mulți ani la CNCAN și cu toate acestea nu are nicio declarație de avere sau de interese depusă pe site-ul CNCAN. Oare de ce?

Poate totuși Agenția Națională de Integritate (ANI) va avea curiozitatea să verifice de ce Ion Leon Răzvan Andrieș Șeptilici și-a secretizat averea?

3 COMENTARII

  1. Cate nume are asta! Si ce auditeaza securistul economist la nucleare? Credeam ca acolo lucreaza numai fizicieni si ingineri nucleari. Sau e si azi tot ca pe vremea lui Ceausescu si trebuie sa ii pazeasca cineva, preferabil un securist, pe intelectualii care muncesc si sa ii toarne „mai sus” ca spun bancuri politice sau injura conducerea pusa politic.

  2. Poate daca faceti voi sesizare la ANI sa il verifice. Si poate si la Cancelaria Primului Ministru, sa verifice ce munceste turnatorul pensionar la CNCAN si pe ce isi ia salariul. Din ce stiu eu, CNCAN nu are destul personal care sa verifice instalatiile radiologice si nici nu mai angajeaza. Dar pentru pensionarii securisti se gasesc posturi si bani la bugetul de stat.

  3. Daca i-ar lua CNSAS la verificat pe TOTI pensionarii angajati la CNCAN ar mai gasi niste turnatori la securitate cu state vechi. La fel pentru toti cei peste 60 de ani, mai ales daca au si vreo functie de conducere. Ar fi interesant sa vada toata lumea ce misuna pe acolo. Dar probabil CNSAS se sesizeaza doar cand au ei chef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...