Un lider PMP neagă fuziunea cu PNL: „Fals! Nu există un asemenea subiect pe agendă”

Fostul lider al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, neagă o posibilă fuziune cu PNL și consideră că partidul traversează o perioadă dificilă la un an de la parlamentare, când a luat aproape 5%.

„Câteva minciuni care circulă în aceste zile. PMP se pregătește să fuzioneze cu PNL. Fals! Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului Președinte Diaconescu, la invitația liderului PNL și a doua întâlnire s-a desfășurat într-un format mai larg la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie. Tomac vrea să verse PMP în PNL. Fals! Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singura întâlnire ce a avut pe agenda această invitație a liberalilor, cea din 9 noiembrie. În afară de aceasta întrevede, eu nu am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuție/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El neagă că a negociat pentru el o funcție la alegerile europarlamentare.

„Fals. Având în vedere că nu a mai existat o altă întâlnire decât cea din 9 noiembrie unde s-a discutat de principiu despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu. Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele PMP, eu le-am obținut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau mințit colegii, tocmai de aceea am reușit să construim un partid liber, curat și curajos. Nu a fost, însă, suficient, pentru că politica se face pe voturi, iar PMP în 2020 a pierdut de la alegerile locale pana la cele parlamentare peste 200 000 de voturi.

Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă pentru că la un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare ca și-a pierdut spiritul de echipă care a existat în interiorul nostru și majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres pentru a ne redresa activitatea și a ne continua lupta politică”, concluzionează europarlamentarul.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a respins, joi, informațiile apărute pe pagina de Facebook a formațiunii, potrivit căreia membrii conducerii au decis organizarea unui congres: „Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale”.

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naționali. În partid sunt mai multe tabere care fie doresc să fuzioneze cu PNL, fie doresc să colaboreze cu liberalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...