Un lider PNL recomandă interzicerea TikTok-ului în România: Este total abuziv!

Un lider PNL propune interzicerea TikTok-ului în România și o reglementare foarte dură a rețelelor de socializare. Pavel Popescu spune că rețeaua este folosită de China pentru a colecta date despre oameni și fac experimente cu inteligență artificială și recunoaștere facială.

”Vă expun opinia mea cu privire la două subiecte dezbătute în spațiul public. Dar opinia mea e insuficientă în condițiile în care m-ați/ne-ați votat ca să vă reprezentăm în Parlament și drept urmare voi propune și câteva soluții:

1. Alexandru Cumpănașu și cei 500.000 de elevi care îl urmăresc pe TikTok.

Am spus-o de mai multe ori: ar fi ideal pentru noi toți dacă am putea scăpa de TikTok. Știu că vor sări mulți să mă acuze de cenzură și dictatură dar luați-o ușor, nu vă grăbiți. Dragi părinți, vă dau 3 motive pentru care aș închide mâine TikTok-ul și v-aș face un serviciu:

a) Datele copiilor noștri nu ar mai fi transmise către serverele companiilor controlate de Partidul Comunist Chinez și nu ar mai fi folosite într-un mod abuziv în scopuri comerciale și de “cercetare”. Eu personal nu aș fi confortabil să știu că fața fetiței mele este pe un server ce ar putea face experimente cu înteligență artificială și recunoaștere facială fix cum se fac alea pe uiguri (știu, unora nu le place subiectul uigurilor dar este o realitate pe care nu o poate nimeni nega).

b) Am avea mai mult timp de calitate alături de copiii noștri, timp ce ar putea fi folosit în activități constructive pentru viitorul lor. Copiii noștri ar suferi de mai puțină dependență de social media, cu efecte pozitive pentru sănătatea lor.

c) Am scăpa de problema numită Alex Cumpănașu, un descreierat care instigă la ură, abandon scolar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor.

Ce mi se pare mie incredibil este că noi stăm și analizăm ca niște proști speța asta aici. Niciun cont suspendat, niciun organ sesizat. Acum haideți să vă spun de ce avem nevoie de legislație serioasă pentru platformele de social media:

În 2019, când conduceam campania online a PNL pentru europarlamentare, Facebook a respins o postare sponsorizată a PNL-ului în care spuneam că orașele conduse de primari liberali ca Bolojan, Boc, Hava și Robu, adică administrațiile liberale, sunt comunitățile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic și social, administrații de succes. Facebook ne-a respins postarea pe motiv că acest lucru nu poate fi demonstrat. Nu a fost singura postare respinsă dar v-o dau ca exemplu ca să vedeți cat de limitate sunt platformele social media și de ce avem nevoie de reglementare pentru ele.

Simultan cu astfel de postări sau cu etichetarea unor postări care nu fac decât să spună adevărul despre mai multe spețe (vezi modul total abuziv în care Twitter a cenzurat unul dintre cele mai vechi ziare din SUA), avem zeci de Cumpănași, descreierați ce influentează zilnic destinele copiilor noștri într-un spațiu perfect legal, unde ne sacrificăm instant orice principiu pe altarul virtual al socializarii umane.

Soluția în cazul acesta este simplă: suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpănașu. Și legislație pentru social media. Asta dacă găsim cu cine să o facem.

Și încă o mențiune: sunt curios să văd ce personalitate publică mai are curajul să-și asocieze numele cu acest personaj, Alexandru Cumpănașu”, a scris el pe Facebook.

Un scandal imens a pornit pe rețelele de socializare după ce Alexandru Cumpănașu și-a făcut cont pe Tik Tok și, fiind urmărit de 500.000 de elevi, încurajează violent ura copiilor față de școală și profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...