Un medic avertizează: Unii pacienți infectați cu Covid-19 au tendința de a-și nega simptomele

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din București, Simion Florescu, spune că anumiți pacienți infectați cu coronavirus au tendința de a ignora simptomele și a nega semnele de boală, susținând că acești bolnavi continuă să iasă în comunitate, uneori fără a purta masca de protecție, transmițând boala.

“Este atât de evident cât de gravă poate să fie această boală încât e bine să nu mai neglijeze ideea de boală, să nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Să se adreseze medicilor de familie măcar în situaţia în care au bănuiala că s-au infectat şi să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe.

Pentru că aceasta este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu», sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea bolii.

 Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe”, a declarat medicul Simion Florescu, conform Digi24.

El a mai spus că în unitățile medicale, în ultimele săptămâni a fost atins apogeul în ceea ce privește numărul pacienților infectați cu Covid-19.

“În ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitaţie permanentă pentru a găsi locuri pentru pacienţii care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienţii care vin la camerele de gardă cu stare generală gravă, singuri sau aduşi de ambulanţe, astfel încât în afară de faptul că toate paturile sunt ocupate, inclusiv secţia exterioară de la Pipera, avem inclusiv canapele de consultaţii din camerele de gardă pline de pacienţi pe care îi ţinem în aşteptare cu oxigenul din camera de consultaţii până când le găsim un loc în spital”, a precizat medicul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...