Un medic din Suceava a făcut de două ori COVID-19, fără a dezvolta anticorpi. Își pune toate speranțele în vaccin

Medicul Monica Terteliu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava, este prima persoană din Suceava care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus. Ea reprezintă un caz deosebit deoarece a fost printre puținele persoane care s-au infectat de două ori cu COVID-19.

Dr. Monica Terteliu își pune toată speranța în vaccinul pe care tocmai l-a făcut, deoarece, spune ea, este singura speranță de a dezvolta anticorpii care să-i dea imunitate.

„Având în vedere că nici după al doilea episod de boală nu am dezvoltat anticorpi, vaccinul pentru mine este o piatră de temelie că va fi mai bine”, a mărturisit medicul, potrivit Antena3.ro.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava a primit 250 doze de vaccin împotriva COVID-19.

România a dat duminică startul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, iar în prima zi, până la ora 18.00, aproape 1.000 de cadre medicale au fost imunizate, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, în cele 10 spitale în care a început vaccinarea în prima zi, au primit prima doză de vaccin 960 de cadre medicale. Niciuna dintre persoanele vaccinate nu a prezentat reacții adverse după administrarea dozei.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...