Un medic din Suceava a făcut de două ori COVID-19, fără a dezvolta anticorpi. Își pune toate speranțele în vaccin

Medicul Monica Terteliu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava, este prima persoană din Suceava care a fost vaccinată împotriva noului coronavirus. Ea reprezintă un caz deosebit deoarece a fost printre puținele persoane care s-au infectat de două ori cu COVID-19.

Dr. Monica Terteliu își pune toată speranța în vaccinul pe care tocmai l-a făcut, deoarece, spune ea, este singura speranță de a dezvolta anticorpii care să-i dea imunitate.

„Având în vedere că nici după al doilea episod de boală nu am dezvoltat anticorpi, vaccinul pentru mine este o piatră de temelie că va fi mai bine”, a mărturisit medicul, potrivit Antena3.ro.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava a primit 250 doze de vaccin împotriva COVID-19.

România a dat duminică startul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, iar în prima zi, până la ora 18.00, aproape 1.000 de cadre medicale au fost imunizate, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, în cele 10 spitale în care a început vaccinarea în prima zi, au primit prima doză de vaccin 960 de cadre medicale. Niciuna dintre persoanele vaccinate nu a prezentat reacții adverse după administrarea dozei.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole