Studiu: Un medicament antiviral reduce la jumătate riscul de spitalizare sau deces al persoanelor infectate cu coronavirus

Un medicament antiviral experimental dezvoltat de Merck&Co, sub formă de pastilă, ar putea reduce la jumătate riscurile de deces sau de spitalizare pentru persoanele cu cel mai mare risc de a contracta forme greve de Covid-19, informează Reuters.

Molnupiravir, care este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului, ar fi primul medicament antiviral oral pentru Covid-19.

Merck şi Ridgeback Biotherapeutics au declarat că intenţionează să solicite cât mai curând posibil autorizaţia de utilizare de urgenţă în SUA a medicamentului sub formă de pastile şi să depună cereri de autorizare la autorităţile de reglementare la nivel mondial.

Un antiviral oral care poate reduce riscul spitalizării într-un asemenea grad ar fi o schimbare de joc”, a spus Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătăţii.

Opţiunile curente de tratament includ remdesivir, antiviralul sub formă de soluţie perfuzabilă al companiei Gilead Sciences şi dexametazona generică cu steroizi, ambele fiind administrate în general numai după ce un pacient a fost deja internat în spital.

Acest lucru va schimba dialogul cu privire la modul de gestionare a Covid-19”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al Merck, Robert Davis.

Tratamentele existente sunt „greoaie şi dificil de administrat din punct de vedere logistic. O pastilă orală simplă ar fi opusul acesteia”, a adăugat Adalja.

Rezultatele studiului clinicde fază a III-a, a căror publicare a adus la creşterea acţiunilor Merck cu peste 9%, sunt atât de puternice încât studiul este oprit mai devreme, la recomandarea unor observatori externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...