Peste un milion de americani s-au vaccinat deja anti-Covid. Obiectivul acestui an este însă departe

Autoritățile americane au anunțat că s-a atins pragul a un milion de persoane vaccinate împotriva Covid-19. Cu toate acestea obiectul propus pentru 2020 este departe de a fi atins.

directorul principalei agenţii federale de sănătate publică din SUA (FDA), a anunțat, miercuri, că un milion de americani au primit deja prima doză de vaccin anti-Covid-19. „Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19”, a comunicat Robert Redfield.

Cu toate acestea, oficialii americani spun că sunt șanse mici de atingere a obiectivului de 20 de milioane de persoane vaccinate până la finalul anului.

SUA și-au propus s vaccineze 100 de milioane de romane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru, scrie Agerpres.

Imunologul Anthony Fauci a estimat că dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane va decurge fără probleme, SUA ar putea ajunge la un nivel de imunizare de 70-85% până în vara anului 2021.

Pe 12 decembrie, SUA au autorizat utilizarea în regim de urgență a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech, iar o săptămână mai târziu pe cel dezvoltat de Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...