Aproximativ un milion de elevi au pierdut 6 luni de şcoală online

Aproape 1 milion de elevi români care nu au avut acces la internet în ultimul an au pierdut 24 de săptămâni de şcoală, iar riscurile de abandon şcolar sunt foarte mari, arată un raport al World Vision România.

La un an de la declararea oficială a pandemiei şi de la prima zi în care şcolile din România s-au închis, iar educaţia s-a transferat în online, aproape un milion de copii înscrişi în învăţământul preuniversitar din mediul rural se află în faţa unui moment critic”, a menţionat World Vision România, potrivit Agerpres.

De ce nu au participat elevii la orele online

Problemele financiare ale familiile lor, lipsa conexiunii la internet, profesori nepregătiți, lipsa unui loc prielnic pentru a participa la orele online sunt doar câteva dintre motivele pentru care elevii din mediul rural au pierdut săptămâni bune de școală online.  

Fundația avertizează că trebuie luate măsurile necesare pentru ca elevii aflați în această situație să recupereze ce au pierdut.

Efectele pandemiei au fost resimţite inclusiv de familiile acestor copii. În vara anului trecut, 60% dintre părinţi nu au lucrat, iar 50% dintre familii nu au avut alimente şi produse de bază. De asemenea, la începutul anului 2021, aproximativ 250.000 de elevi nu aveau acces la internet şi circa 285.000 de elevi nu aveau echipamente pentru şcoala online.

World Vision România spune că a realocat fonduri pentru a susţine peste 24.000 de copii din programele sale cu alimente, produse de igienă, burse şi programe de educaţie remedială, pentru recuperarea materiei pierdute. Peste 5.000 de copiii au primit tablete pentru a învăţa online, iar 4.000 de elevi susţinuţi de World Vision au recuperat în curtea şcolii o parte dintre orele pierdute. Programele de educaţie ale fundaţiei au condus la o rată de promovare la examenul de Bacalaureat a elevilor susţinuţi de World Vision România de 95%, iar peste 50% dintre copiii din programele sale de educaţie şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare.

2 COMENTARII

  1. Datoria externă totală a crescut cu 15,67 miliarde de euro în 2020, ajungând la peste 125 miliarde de euro, arată datele Băncii Naționale a României.
    Unde va sunt acești bani ?
    Unde va sunt investițiile si confortul civilizat de viata?
    „Problemele financiare ale familiile lor, lipsa conexiunii la internet, profesori nepregătiți, lipsa unui loc prielnic pentru a participa la orele online sunt doar câteva dintre motivele pentru care elevii din mediul rural au pierdut săptămâni bune de școală online.”
    Poate cineva sa fie de acord… aici… cu aceste probleme, scuze financiare?
    Exact în urmă cu 31 de ani, în aprilie 1989, România își achita până la ultimul ban datoria externă de 12 miliarde de dolari. Românii au îndurat lipsuri cumplite. De la alimentele, energia electrică și apa caldă, etc Datoria externă, plătită cu vieți omenești.
    Medic: Era o perioadă când eu trebuia să învăț pentru facultate. Aveam lampă cu gaz.
    Ofițer: Ne încălzeam în bucătărie de la aragaz, nu era lumină
    Funcționară: Sora mea avea sobă cu lemne, era naşpa cu căldura pe timpuri.
    Profesoară de franceză: Puneam buteliile la rând, înainte de a avea gaz, cred că pe un km de butelii, dacă nu mai mult. Şi așteptam câte două zile.
    Funcționară: Ne trezeam la 3 dimineața pentru lapte, pentru iaurt, erau bune, stăteam la cozi, ne dădeau rația, un pui, un tacâm, 2 pâini, 3 borcănele de iaurt, stăteam la cozi.

  2. Inteligența artificială nu este un concept nou. A evoluat de-a lungul multor ani și a fost aplicat în multe feluri. Dar, având în vedere acceptarea și integrarea pe scară largă, este timpul să începem să o observăm în viața noastră de zi cu zi.
    Atenție ! Chiar și în ceea ce privește beneficiile sale, peste 50% dintre americani consideră că AI va aduce beneficii atât celor bogați, cât și celor săraci. Acest lucru are mult de-a face cu contribuția AI la atenuarea foametei, precum și la îmbunătățirea asistenței medicale și a educației, printre multe altele. De la diagnosticarea și depistarea bolilor cu risc ridicat, oferirea de educație copiilor din regiunile îndepărtate până la monitorizarea și îmbunătățirea sănătății, culturilor, spațiului și a solului.
    Inteligența artificială nu este un concept nou. A evoluat de-a lungul multor ani și a fost aplicat în multe feluri. Dar, având în vedere acceptarea și integrarea pe scară largă, este timpul să începem să o observăm în viața noastră de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...