Un militar român, rănit în Afganistan, va reprezenta în premieră România la arc, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Un militar român rănit în Afganistan s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. ​Caporalul Eugen Pătru va reprezenta, în premieră, România la proba de arc olimpic. Militarul a fost rănit grav la ambele picioare în Afganistan, în urmă cu 4 ani.

Acum el face parte din Invictus, echipa paralimpică a armatei. Eugen are 31 de ani și este caporal în armată. În urmă cu câteva zile, la un concurs din Cehia ,tânărul a reușit să se califice în premieră pentru România la Jocurile Paralimpice din Japonia.

A stat internat aproape 5 luni în spitalele din Germania și România

În urmă cu 7 ani, în Afganistan, Eugen a fost la un pas de moarte. Patrula sa a fost lovită de o mașină capcană. Un coleg a fost ucis pe loc, comandantul de pluton și-a pierdut o mână, iar caporalul a fost rănit grav la ambele picioare. A stat internat aproape 5 luni în spitalele din Germania și România. La 2 ani de la atacul din Afganistan a venit la echipa Invictus cu gândul să facă înot și să participe la diversele concursuri paralimpice militare.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În 2018, Eugen a câștigat aurul la jocurile Invictus din Australia și a luat aurul la Campionatul mondial militar. Acum tânărul are șanse reale să urce pe podium la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, potrivit stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...