Un nou ambasador al Israelului la București

Publicat: 15 aug. 2022, 17:21, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un nou ambasador al Israelului la București

După ce David Saranga, fostul ambasador al Israelului în țara noastră, a predat ștafeta, și-a făcut încălzirea pe marginea terenului, apoi chiar a intrat în teren, noul ambasador. El se numește Reuven Azar, este diplomat de carieră, și a fost până de curând director al grupului de lucru Israel-SUA-China din Ministerul israelian de Externe.

De asemenea, mai trebuie spus că, până în septembrie 2021, Azar a fost consilier adjunct pentru securitate naţională şi politică externă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate Naţională, dar, în acelaşi timp, și consilier de politică externă al premierului israelian.

Pe cartea de vizită a noului ambasador mai scrie că în perioada 2014-2018 a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA și, înainte, şeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian, precum şi vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activităţii sale, diplomatul s-a ocupat şi de aspecte ale cooperării şi negocierii cu Autoritatea Palestiniană. A fost, de asemenea, şeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum şi consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Reuven Azar s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă iar în prezent studiază limba română. El i-a mulțumit public fostului ambasador, David Saranga, pentru toate punțile pe care le-a întins, în toate domeniile, în România. Saranga a avut, în toate domeniile, legături foarte bune cu țara noastră.

Și a participat la multe evenimente menite să pună în valoare prietenia dintre cele două popoare. Din aceste cauze, a avut un lung turneu de retragere, pentru că a vrut să-și ia la revedere de la toți oamenii cu care a colaborat. Toată lumea speră într-o excelentă colaborare și cu noul ambasador, Reuven Azar. Îi urăm bun venit și succes!