Un nou atac al unei drone americane a ucis un atacator sinucigaș care urma să atace aeroportul din Kabul

Un atac american cu drone a lovit duminică un atacator sinucigaș într-un vehicul care urmărea să atace aeroportul din Kabul, în timp ce forțele americane lucrau pentru a finaliza o retragere care va pune capăt a două decenii de implicare militară în Afganistan, au declarat oficialii americani, citați de Reuters.

Greva a fost a doua a armatei americane, de când joi o bombă sinucigașă a Statului Islamic, chiar în fața aeroportului, a ucis 13 soldați americani și zeci de civili afgani.

Aeroportul a fost scena unui transport aerian masiv al forțelor americane și aliate care și-au evacuat cetățenii și afganii disperați să părăsească o țară de când talibanii islamiști au preluat controlul în urmă cu două săptămâni.

Oficialii au declarat că greva i-a vizat pe militanții suspectați de la ISIS-K, un afiliat local al Statului Islamic care este un inamic atât al Occidentului, cât și al mișcării talibane care a preluat capitala pe 15 august după o ofensivă fulgerătoare.

Cantitate substanțială de explozibili

Un oficial american a spus că a fost efectuat de un avion fără pilot pilotat din afara Afganistanului și că exploziile secundare în urma grevei au arătat că ținta transporta o cantitate substanțială de explozivi. Filmările de la televizor arătau fum negru care se ridica spre cer.

Oficialii americani au spus că sunt deosebit de îngrijorați de faptul că ISIS-K atacă aeroportul în timp ce trupele americane pleacă, în special amenințarea cu rachete și explozivi transportați de vehicule.

Greva cu drone a avut loc în timp ce civilii rămași așteptau la aeroport pentru a fi transportați înainte ca ultimele trupe să plece, a declarat un oficial de securitate occidental pentru Reuters. Un oficial american a declarat sâmbătă la Reuters că au rămas mai puțin de 4.000 de soldați.

Talibanii au mai spus că explozia a fost cauzată de o grevă de rachete din SUA. „Vehiculul și cei din interiorul acestuia au fost uciși în timpul grevei cu drone”, a spus purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

El și-a început propriile investigații pentru a stabili dacă era vorba de un sinucigaș care conducea un vehicul încărcat cu explozivi, a spus el.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole