Un nou director general interimar la Romsilva

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva l-a numit ieri pe Daniel Nicolăescu în funcţia de director general, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 1 septembrie 2022.

Noua propunere pentru șefia Romsilva este a liderului PNL Vâlcea, Cristian Buican, și vine în contextul în care mandatul de director general exercitat de George Mierliţă a expirat la 31 august 2022. Daniel Nicolaescu, de 53 de ani, a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

În perioada 1994 – 1998, a activat în cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea ca inginer responsabil de activitatea de fond forestier, regenerarea pădurilor şi investiţii la Ocolul Silvic Voineasa. Până în anul 2003, a fost şef la Ocolul Silvic Voineasa şi apoi la Ocoalele Silvice Brezoi şi Cornet din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea. În perioada 2004 – 2021 a activat în sistemul forestier privat, ca şef al ocolului silvic de regim Sălişte, judeţul Vâlcea.

Daniel Nicolăescu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor în perioada 2016-2018 şi, ulterior, consilier al secretarului de stat pe probleme de păduri în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, expert inginer silvic la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea”.

Începând cu luna aprilie a anului trecut, Daniel Nicolăescu a îndeplinit funcţia de director Strategii şi Politici Publice în Silvicultură în cadrul Asociaţiei Administratorilor de Păduri (AAP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...