Un nou pas înainte cu rețelele optice de conducere autonomă

În timpul Forumului Ultra-Broadband (UBBF) 2021 din Dubai, Kim Wang, director de marketing al NCE Optical Network al Huawei, a ținut un discurs principal despre ADN-urile integral optice și a lansat oficial Cartea albă pentru rețeaua de conducere autonomă pentru toate opticele Huawei.

Deoarece o rețea optică este piatra de temelie a întregii rețele de comunicații, rețeaua de conducere autonomă complet optică a devenit consensul în industrie”, a spus Wang. „Huawei își propune să construiască o rețea de conducere autonomă complet optică eficientă, sigură și ecologică și să ofere servicii premium de bandă largă și de linie privată la domiciliu cu zero atingere, zero așteptare și zero probleme, susținând dezvoltarea de înaltă calitate a tuturor serviciilor.”

De asemenea, Huawei l-a invitat pe directorul de cercetare Omdia, Ian Redpath, să-și împărtășească cunoștințele despre rețelele optice. Redpath a subliniat că odată cu dezvoltarea accelerată a digitalizării, a serviciilor cloud și a 5G, amploarea, complexitatea, agilitatea serviciilor și cerințele de experiență deterministă ale rețelelor optice sunt în creștere. Aceasta, la rândul său, face ca rețelele optice să fie automatizate și inteligente și să evolueze treptat în rețele autonome integral optice.

Făcând referire la arhitectura de nivel superior a rețelei autonome TM Forum, soluția de rețea de conducere autonomă complet optică a Huawei este o soluție bazată pe scenarii.

Pe de o parte, inteligența este introdusă în rețeaua integrală optică prin introducerea inteligenței în straturile NE și a rețelei, accelerând autonomia rețelei integrale optice într-un singur domeniu”, a spus Wang. „Pe de altă parte, capabilitățile de servicii de rețea sunt complet deschise pentru a implementa colaborarea pe mai multe domenii și agilitatea afacerii.

Apoi a subliniat capacitățile actualei soluții optice de rețea de conducere autonomă:

Rețeaua inteligentă complet optică luminează resurse stupide pentru O&M eficientă

Cea mai mare provocare cu care se confruntă rețelele optice este invizibilitatea resurselor stupide, cum ar fi fibrele optice și cablurile. Soluția de rețea de conducere autonomă, integral optică, introduce inovații în tehnologia de pre-conectare și iris optic la nivelul NE și combină recunoașterea imaginii, analiza datelor mari și capabilitățile de diagnosticare ale iMaster NCE la nivelul rețelei pentru a implementa restaurarea automată a topologiei ODN. localizarea precisă a defecțiunii și gestionarea precisă și vizualizată a resurselor.

Algoritmul de analiză inteligentă este utilizat pentru a prezice defecțiunile de deteriorare în fibrele de transmisie și OCh și pentru a identifica riscurile potențiale pentru serviciile transportate de fibrele din același cablu. Riscurile de service pot fi apoi verificate fără intervenție manuală, instrumente sau vizite la fața locului.

Procesarea pasivă după ce apare o defecțiune este schimbată în protecție predictivă.

Asigurarea experienței E2E în bandă largă la domiciliu construiește o experiență de „viață digitală” de înaltă calitate

Pentru a aborda provocările legate de problemele Wi-Fi în bandă largă la domiciliu, 90% dintre defecte identificate după plângerile clienților și personalul de instalare și întreținere ocupat cu localizarea defecțiunilor. Soluția de rețea de conducere automată complet optică implementează procesarea în buclă închisă E2E a identificării, diagnosticării și optimizării automate a defecțiunilor de bandă largă la domiciliu. Această soluție reduce numărul de vizite la domiciliu cu 30% și scurtează durata locației defecțiunii cu 60%, asigurând o experiență de serviciu premium în bandă largă la domiciliu.

Soluția analizează cauzele fundamentale și blocajele rețelei, ajutând operatorii să identifice potențialele rețele de acasă, accelerarea în bandă largă și oportunitățile de servicii de bandă largă bazate pe scenarii.

Asigurarea SLA a serviciului de linie privată E2E și deschiderea capacității rețelei accelerează digitalizarea industriei

Asigurarea SLA a serviciului: Pe baza hărții de latență la nivel ms obținute din testele dispozitivelor, evaluarea și optimizarea multidimensională a disponibilității și ajustarea dinamică a lățimii de bandă, soluția implementează măsurarea digitală a latenței, disponibilității și lățimii de bandă și oferă o asigurare completă a procesului. fazele de pre-vânzare, vânzare și post-vânzare.

Deschiderea capacității de servicii de rețea: iMaster NCE oferă capabilități unificate de gestionare, control și analiză pentru rețelele optice și deschide complet capabilitățile de servicii de rețea. Accelerează automatizarea serviciilor de linie privată și autoservirea clienților prin interfețe bogate, cum ar fi interfețele standard ACTN nord, peste 10 parteneri de integrare OSS și peste 40 de experiență de integrare OSS/BSS – serviciul TTM este scurtat de la săptămâni la zile.

„Datorită caracteristicilor analogice pasive și complexității rețelelor optice, poate dura mult timp pentru a realiza rețele complet autonome”, a remarcat Wang la sfârșitul discursului său. „Huawei așteaptă cu nerăbdare să depună eforturi împreună cu operatorii, organizațiile de standardizare, institutele de cercetare și partenerii ecosistemului pentru a aborda aceste provocări.”

Huawei, a spus el, va continua să exploreze tehnologii cheie și aplicații inovatoare în planificarea, construcția, întreținerea, optimizarea și marketingul rețelelor optice pentru a aduce conexiuni premium la fiecare casă și companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...