Un nou tip de atac cibernetic în România! Nu dați click pe acest link

Autoritățile atrag atenția că în perioada sărbătorilor a apărut un nou tip de atac cibernetic în România și le recomandă cetățenilor să fie extrem de vigilenți.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția cu privire la faptul că mulți români au primit mesaje scrise tip SMS, care îi redirecționează pe destinatari spre site-uri compromise, care le pot fura datele.

„Echipa Directoratului vă urează sărbători fericite și îndeamnă la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.

Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au scris reprezentanții DNSC pe Facebook.

Care sunt sfaturile specialiștilor și ce facem dacă am accesat deja respectivul link

Specialistul în securitate cibernetică Mădălin Dumitru a explicat, la Antena 3, că este vorba, cel mai probabil, despre un virus troian bancar, care extrage informații personale.

Acesta ne recomandă ca, în cazul în care am accesat deja respectivul link, să resetăm dispozitivul mobil la setările din fabrică.

„Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor. Pentru cei care au dat deja click pe link, sfatul este resetarea la setările din fabrică ale telefonului, pentru că există riscul că acest virus să fie persistent”, a explicat specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...