Un nou val al Covid-19 face ravagii în Rusia. Cauza este tulpina indiană

Un nou val de coronavirus, cauzat de noua variantă Delta a condus la o explozie a cazurilor noi în Rusia. Cei mai vulnerabili sunt vârstnicii și persoanele nevaccinate, însă medicii avertizează că tratamentele existente nu mai răspund la infecție în cazul acestei tulpini.

La două săptămâni după ce Kirill Kruchkov, în vârstă de 82 de ani, a murit de Covid-19 în regiunea Tula, la 200 de kilometri sud de Moscova, familia sa a primit un telefon de la Rospotrebnadzor, autoritatea pentru protecția consumatorilor din Rusia.

„Ne-au spus că testele de laborator au arătat că bunicul a murit de tulpina indiană. Eram foarte confuz. Nu a fost în India ”, a spus nepotul său Mihail, pentru The Moscow Times.

La fel ca majoritatea rușilor, familia Kruchkov a auzit puțin despre varianta Delta, o tulpină extrem de infecțioasă a coronavirusului, înregistrată pentru prima dată în India.

La 3 iunie, la o săptămână după moartea bunicului lor, oficialii ruși au spus că în Rusia au fost descoperite puțin peste 1.000 de infecții cu coronavirus care implică noi variante, doar 24% dintre acestea implicând varianta Delta. Dar Delta se crede acum că se află în spatele creșterii explozive a infecțiilor și a spitalizărilor din Moscova.

Studiile efectuate în India au indicat deja că medicamentele pentru anticorpi și vaccinurile Covid-19 sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Delta.

„Ceea ce am făcut înainte nu mai funcționează”, a spus Yekaterina, medic care lucrează la Spitalul Clinic numărul 50 din Moscova.

Potrivit cifrelor guvernamentale, capitala Rusiei a înregistrat sâmbătă 9.120 de noi infecții cu coronavirus în 24 de ore, un nivel record pentru a doua zi consecutivă. Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că varianta Delta a reprezentat aproape 90% din noile cazuri.

„Începem să parcurgem din nou această poveste, dar cu consecințe mai grave”, a declarat Sobyanin pentru televiziunea de stat, referindu-se la intensificarea epidemiei.

Confruntându-se cu „creșterea explozivă” a numărului de infecții, oficialii înființează noi facilități spitalicești „în fiecare zi și abia ne descurcăm”, a avertizat el.

Ca răspuns la creșterea numărului de cazuri, oficialii au introdus vaccinări obligatorii fără precedent pentru lucrătorii de servicii din capitală.

Cunoscută anterior ca B.1.617.2, varianta Delta a fost descoperită pentru prima dată în India în februarie, unde a contribuit la un val devastator de infecții care a început în primăvară.

Delta este considerată până acum cea mai contagioasă variantă a coronavirusului. Studiile au arătat că este cu cel puțin 40% mai transmisibilă decât varianta Alfa detectată pentru prima dată în Regatul Unit anul trecut, care la rândul ei a fost cu aproximativ 50% mai transmisibilă decât tulpina Wuhan

Ceea ce face ca varianta Delta să fie deosebit de periculoasă, au declarat medicii din spitalele din Moscova în interviuri săptămâna trecută, că nu pare să răspundă la fel de bine la tratamentele utilizate anterior la pacienții cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...