Un număr de 400 de manifestanţi anti-regim au fost condamnaţi la închisoare în Iran

În total 400 de manifestanţi anti-regim din Iran au fost condamnaţi la închisoare doar în capitala iraniană Teheran, informează dpa.

Acest lucru a fost anunţat marţi de un purtător de cuvânt al sistemului judiciar din Teheran, potrivit agenţiei de presă ISNA. Pedepsele cu închisoarea variază de la 2 la 10 ani. Alţi 70 de manifestanţi au fost condamnaţi la plata unor amenzi grele.

Observatorii se aşteaptă ca manifestanţii aflaţi în arest în alte oraşe din Iran să primească pedepse la fel de lungi cu închisoarea.

Activişti în domeniul apărării drepturilor omului au raportat că cel puţin 18.000 de participanţi la manifestaţii au fost arestaţi până acum în timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, care durează de aproape trei luni.

În noiembrie, primii manifestanţi au fost condamnaţi la moarte.

Lunea aceasta a avut loc a doua execuţie a unui manifestant, ceea ce a generat reacţii de indignare în Iran şi pe plan internaţional.

Cel puţin 23 de manifestanţi riscă pedeapsa cu moartea, potrivit unor media iraniene.

Mişcarea de contestare a fost declanşată de decesul la 16 septembrie al tinerei kurde Mahsa Amini, reţinută de poliţie pentru încălcarea codului vestimentar strict pentru femei.

Pe lângă sancţiunile internaţionale legate de disputa nucleară, Teheranul este acum de asemenea supus sancţiunilor pentru violarea drepturilor omului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...