Un oraș brazilian e posibil să fi atins visul global al imunizării colective

Locuitorii orașului brazilian Manaus, puternic afectat de pandemie, ar beneficia acum de un nivel de imunizare colectivă care permite controlul circulației virale, potrivit unui studiu preliminar..

Conform modelului matematic utilizat de acest studiu, publicat pe site-ul medrxiv.org, citat de Le Figaro, 66% dintre locuitorii din Manaus – unde epidemia a evoluat rapid și brutal – ar avea anticorpi împotriva COVID-19. Această rată ar fi suficient de mare încât boala să nu se mai răspândească eficient, a declarat grupul de 34 de cercetători brazilieni și internaționali, autori ai acestui studiu, care nu a făcut încă obiectul unei evaluări la scară mai largă.

Situat în pădurea tropicală amazoniană, orașul a fost scena spitalelor supraaglomerate, a cadavrelor îngrămădite în camioane frigorifice și în gropi comune, atunci când epidemia era la apogeu, în luna mai. La scara unei țări, ar avea a doua cea mai mare rată a mortalității din lume, cu 100,7 decese la 100.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...