Un oraș din județul Suceava a intrat în cod roșu: Se închid școlile, restaurantele și cafenelele

Un oraș din județul Suceava a intrat în scenariul roșu, motiv pentru care școlile, restaurantele și cafenelele se vor închide, iar slujbele la biserică vor putea fi oficiate doar afară.

Incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitor este de peste 7 în orașul Siret, iar totul a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul personalului medical, scrie Monitorul de Suceava. Pentru că o parte dintre angajați au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane, au apărut îmbolnăviri și în comunitate.

Din acest motiv, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială „Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.

Primarul orașului Siret a făcut un apel la locuitorii orașului să respecte măsurile sanitare impuse de autorități pentru a nu se ajunge într-o situație mai gravă, respectiv carantinarea orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole