Un polițist care își sărbătorea pensionarea, bătut de un individ în fața celor 10 polițiști invitați la petrecere

Un polițist de la Poliția Rutieră din Galați și-a invitat 10 colegi la petrecerea prin care își sărbătorea pensionarea, dar niciunul dintre aceștia nu a intervenit pentru a-și apăra colegul proaspăt pensionat când acesta a fost bătut cu sălbăticie de un necunoscut.

Un individ înarmat cu un cuțit și un spray lacrimogen a „spart” petrecerea dintr-un bar din cartierul gălățean Micro 40, la care Sorin Lefterache, în vârstă de 47 de ani, fost polițist la „Rutieră” și care în urmă cu câteva zile ieșise la pensie, a invitat 10 colegi polițiști pentru a sărbători împreună evenimentul.

Petrecerea polițiștilor era în toi, în jurul orei 22.00, când a apărut individul de 32 de ani care s-a așezat la o masă la care Sorin Lefterache discuta cu un coleg și cum nu îl cunoștea niciunul dintre invitați, amfitrionul petrecerii i-a cerut să plece la altă masă.

Individul a reacționat rapid, lovindu-l atât de puternic pe proaspătul pensionar (în vârstă de 47 de ani), încât acesta a căzut la pământ.

Niciunul dintre cei zece polițiști nu s-a ridicat de la masă pentru a-și ajuta fostul coleg. Unul dintre ei s-a ridicat în picioare și de la distanța de 2-3 metri i-a fluturat în față agresorului legitimația de polițist în cadrul IPJ Galați, în speranța că se va potoli.

Dar agresorului nu i-a păsat de legitimația de polițist și a urmat o nouă avalanșă de pumni asupra amfitrionului petrecerii și după ce a împrăștiat prin bar mai multe jeturi de spray lacrimogen, a plecat.

Nici la noua serie de lovituri pe care a încasat-o colegul ieșit la pensie, cei zece polițiști nu au intervenit pentru a-l imobiliza și legitima pe individul violent.

Constatând că petrecerea s-a „spart” din cauza bătăii pe care a încasat-o „sărbătoritul”, cei zece s-au ridicat și au plecat.  

Episodul halucinant a fost confirmat de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Galați:

„Când aceștia i-ar fi cerut să plece, bărbatul ar fi devenit recalcitrant și l-ar fi agresat fizic pe unul dintre cei doi aflați la masa respectivă. Ulterior, ar fi folosit un spray iritant-lacrimogen, precum și un cuțit, pe care le avea asupra sa, pulverizând asupra persoanelor de la masa unde se așezase și agresându-l fizic, din nou, pe același bărbat. Totodată, ar fi amenințat cu acte de violență și celelalte persoane prezente în bar”, au confirmat reprezentanții IPJ Galați.

Totuși, cei zece polițiști au făcut ceva. Au alertat prin 112, Secția 4 de Poliție Galați și în urma apelului, echipa de intervenție l-a căutat pe agresor prin cartier și având semnalmentele furnizate de „oamenii legii” au reușit să îl găsească destul de repede.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de la Secția 4 l-au reținut pe agresor pe bază de ordonanță, întocmindu-i un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii l-au prezentat pe agresor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, care a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți al judecătoriei dispunerea unor măsuri preventive. Judecătoria Galați a dispus măsura arestării preventive a individului violent pentru 30 de zile.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole