Un portret tandru şi profund: „Alcarras” câştigă Ursul de Aur

Pelicula ”Alcarras”, o coproducţie Spania/Italia în regia cineastei spaniole Carla Simon, un portret tandru şi profund al unei familii de agricultori bulversată de modernitate, fost recompensată cu Ursul de Aur.

Filmul a primit prestigiosul premiu pentru cel mai bun film la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în cadrul unui palmares dominat de prezenţe feminine. Deşi a fost printre ultimele pelicule proiectate în cadrul competiţiei, ”Alcarras” s-a conturat printre favorite după premiera de marţi, când a întrunit aprecierile unanime ale criticilor pentru realizarea simplă, dar plină de emoţie, cu o distribuţie alcătuită integral din actori neprofesionişti, potrivit site-ului revistei de specialitate Variety.

O gamă diversă de pelicule

Juriul prezidat de M. Night Shyamalan, care i-a inclus pe proaspătul regizor nominalizat la Oscar Ryusuke Hamaguchi, precum şi pe actriţa Connie Nielsen, a premiat o gamă diversă de pelicule, satira politică germană ”Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush” fiind singura recompensată cu două premii: pentru scenariu şi pentru cea mai bună interpretare într-un rol principal, acordat actriţei Meltem Kaptan.

În cel de-al doilea an când se aplică noua politică a categoriilor neutre la gen pentru interpretare, actriţele au luat atât premiul pentru rol principal, cât şi cel pentru rol secundar, aceasta din urmă fiind obţinut de indoneziana Laura Basuki pentru rolul din drama politică ”Before, Now and Then (Nana)”, în regia cineastei Kamila Andini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...