Suceava: Un preot îi interzice unei femei bătute de soț să divorțeze de acesta: Are o cruce de dus!

O femeie din Suceava trăiește un calvar acasă și preotul din sat o amenință că dacă divorțează, cei cinci copii vor fi luați de stat.

Potrivit Crai Nou, Cristina are 42 de ani și în ultimii cinci a fost victima violenței domestice. Soțul ei, Nicu, în vârstă de 45 de ani, este tatăl celor cinci copii ai femeii. Acesta face scandal, o amenință cu moartea și o bate atunci când se îmbată și, spune Cristina, se întâmplă des. Ea a obținut trei ordine de protecție împotriva bărbatului, obligat astfel să părăsească locuința din Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos.

Ultima agresiune s-a petrecut chiar în seara de 25 martie, din nou sub ochii celor cinci copii minori, ocazie cu care poliţiştii au deschis şi dosar de cercetare penală.

 „Conflictul a izbucnit aproape de miezul nopţii, pe fondul stării de ebrietate a bărbatului şi a unor neînţelegeri familiale. Iniţial, el şi-a ameninţat soţia cu acte de violenţă, ulterior lovind-o. Femeia a refuzat intervenţia unui echipaj de ambulanţă, dar a completat formularul de evaluare a riscului. Astfel, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecţie provizoriu. Totodată, el este cercetat penal pentru violenţă în familie şi ameninţare”, au informat poliţiştii în buletinul transmis presei locale, după eveniment.

Preotul Cristian Purice: „Ea refuză să se culce cu el!”

În apărarea bărbatului sare însă preotul din sat, Constantin Purice, care îi cere Cristinei „să-și ducă crucea” și o acuză, de fapt, că ea îl provoacă pe bărbat să o lovească.

Părintele Cristian Purice a stat de vorbă cu reporterul Crai Nou și crede că ceea ce încearcă el să facă e corect și e convins că toate se întâmplă din vina femeii. Preotul susține că bărbatul ei nu este om rău, că îi este milă de el că e dat afară din casă şi că a încercat să-i împace pe cei doi doar pentru că există la mijloc cinci copii.

Da, am sfătuit-o să rămână căsătorită pentru că are o cruce de dus. I-am spus, măi femeie, tu te desparţi, bun… El are un salar şi are şi el dreptul la copii cum ai şi tu, aşa e legea în România. Tu nu ai niciun venit, nu poţi să creşti aceşti copii singură. Mi-a spus că îl dă în judecată şi el va plăti pensie alimentară. Ea asta aşteaptă, pensie alimentară! Dar dacă el scoate o adeverinţă pentru patru ore şi că ia numai 1.000 de lei, ce face ea? Trebuie să fie o creştină care are bărbat şi copii. Eu m-am băgat să fac împăcare, am chemat-o la biserică de două ori, dar n-a venit. Sunt 5 copii la mijloc şi pe mine mă doare, dar dacă a ieşit aşa nu mă mai bag, o să-i las în treaba lor. Prietena ei cea mai bună m-a sunat alaltăieri şi mi-a spus că şi ea bea. L-a scos afară din casă de Anul Nou, când era beată”, a declarat părintele Purice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...