Suceava: Un preot îi interzice unei femei bătute de soț să divorțeze de acesta: Are o cruce de dus!

O femeie din Suceava trăiește un calvar acasă și preotul din sat o amenință că dacă divorțează, cei cinci copii vor fi luați de stat.

Potrivit Crai Nou, Cristina are 42 de ani și în ultimii cinci a fost victima violenței domestice. Soțul ei, Nicu, în vârstă de 45 de ani, este tatăl celor cinci copii ai femeii. Acesta face scandal, o amenință cu moartea și o bate atunci când se îmbată și, spune Cristina, se întâmplă des. Ea a obținut trei ordine de protecție împotriva bărbatului, obligat astfel să părăsească locuința din Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos.

Ultima agresiune s-a petrecut chiar în seara de 25 martie, din nou sub ochii celor cinci copii minori, ocazie cu care poliţiştii au deschis şi dosar de cercetare penală.

 „Conflictul a izbucnit aproape de miezul nopţii, pe fondul stării de ebrietate a bărbatului şi a unor neînţelegeri familiale. Iniţial, el şi-a ameninţat soţia cu acte de violenţă, ulterior lovind-o. Femeia a refuzat intervenţia unui echipaj de ambulanţă, dar a completat formularul de evaluare a riscului. Astfel, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecţie provizoriu. Totodată, el este cercetat penal pentru violenţă în familie şi ameninţare”, au informat poliţiştii în buletinul transmis presei locale, după eveniment.

Preotul Cristian Purice: „Ea refuză să se culce cu el!”

În apărarea bărbatului sare însă preotul din sat, Constantin Purice, care îi cere Cristinei „să-și ducă crucea” și o acuză, de fapt, că ea îl provoacă pe bărbat să o lovească.

Părintele Cristian Purice a stat de vorbă cu reporterul Crai Nou și crede că ceea ce încearcă el să facă e corect și e convins că toate se întâmplă din vina femeii. Preotul susține că bărbatul ei nu este om rău, că îi este milă de el că e dat afară din casă şi că a încercat să-i împace pe cei doi doar pentru că există la mijloc cinci copii.

Da, am sfătuit-o să rămână căsătorită pentru că are o cruce de dus. I-am spus, măi femeie, tu te desparţi, bun… El are un salar şi are şi el dreptul la copii cum ai şi tu, aşa e legea în România. Tu nu ai niciun venit, nu poţi să creşti aceşti copii singură. Mi-a spus că îl dă în judecată şi el va plăti pensie alimentară. Ea asta aşteaptă, pensie alimentară! Dar dacă el scoate o adeverinţă pentru patru ore şi că ia numai 1.000 de lei, ce face ea? Trebuie să fie o creştină care are bărbat şi copii. Eu m-am băgat să fac împăcare, am chemat-o la biserică de două ori, dar n-a venit. Sunt 5 copii la mijloc şi pe mine mă doare, dar dacă a ieşit aşa nu mă mai bag, o să-i las în treaba lor. Prietena ei cea mai bună m-a sunat alaltăieri şi mi-a spus că şi ea bea. L-a scos afară din casă de Anul Nou, când era beată”, a declarat părintele Purice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...