Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveţia

Publicat: 25 apr. 2021, 09:00, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL
Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveţia
Elveția

Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Elveţia, au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare din această ţară, relatează AFP.

„Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat azi pe Twiter. Cazul a fost detectat la o persoană aflată în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării, a precizat sursa citată, fără a oferi detalii suplimentare.

Această informaţie survine după anunţul făcut joi de autorităţile belgiene cu privire la depistarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la tulpină. Cei 20 de tineri aterizaseră la Paris pe 12 aprilie.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite în special noii tulpini cu dublă mutație, cunoscută sub numele B.1.617. Numeroase ţări şi-au suspendat temporar legăturile aeriene cu India. Iar Elveţia ar putea să claseze India ca ţară cu risc crescut şi să o adauge pe lista roşie, au declarat autorităţile sanitare elveţiene.

Persoanele din ţările plasate pe lista roşie trebuie să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia, ca de altfel în majoritatea țărilor.