Un primar le promite vârstnicilor de până la 100 de ani bani în plic cu condiția să trimită documentele prin e-mail

Primarul din Constanța le promite o sumă de bani vârstnicilor care aniversează între 80-100 de ani, dar și cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Pentru a nu-i pune pe locuitori pe drumuri, banii ar urma să fie trimiși în plic prin mandat poștal, însă actele necesare pentru a primi „cadoul” trebuie trimise prin e-mail.

Primăria din Constanța a postat un mesaj pe pagina de Facebook:

„Pentru a ne proteja vârstnicii și a-i cinsti totuși așa cum se cuvine după o viață în care au muncit, Primăria Constanța îi celebrează pe cei care au împlinit 80, 90, 100 de ani și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie trimițându-le banii oferiți drept cadou acasă, prin mandat poștal.

Sumele puse la dispoziție de municipalitate pentru acești seniori ai Constanței sunt următoarele – 300 de lei pentru seniorii trecuți de 80 de ani, 500 de lei pentru cei de 90 de ani, 1.000 de lei pentru cei care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol.

Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente:

  • cerere tip;
  • copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
  • copie conform cu originalul a cărții de identitate;
  • copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie- pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16.30, iar în ziua de joi între orele 08.30 – 18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533.

Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață”, se arată în postare.

Comentariile nu au întârziat să apară

Printre sutele de comentarii, majoritatea blamează inițiativa primăriei.

„Sunteti penibili!”, „un batran la 100 de ani, de exemplu, sigur va sti el sa trimita pe mail tot ce trebuie pentru a beneficia de suma aia mizera de 1000 lei..”, „a mai apucat cineva 100 de ani? Cu noile voastre reguli cred ca numai apuca nimeni nici 50….”, „într o țară normală pensionarii ar trebui după o viață în cimpul muncii să beneficieze de o pensie decentă nu de pomeni pentru ca apoi să fie folosiți la vot!”, „cererile online pentru făină și ulei se depun la etajul 2”, sunt câteva dintre reacțiile stârnite pe rețeaua de socializare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...