Un primar PSD are rate la bănci mai mari decât toate veniturile declarate

Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a luat la puricat pe mulți primari. Vom vedea dacă sunt vinovați sau nu. Însă, este interesant cum ANI nu a văzut însă niciodată cum primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, are declarația de avere goală.

Nu mai are nicio firmă, nu are nici casă, nici terenuri, nici mașină, nici bani în bancă, nici acțiuni la firme, nici ceasuri scumpe, nimic.

Are însă o datorie la bancă în valoare de 1.333.422 lei, scadentă în 2036, pe care trebuie să o plătească din salariul de primar, care a fost de 86.340 pe an. Asta înseamnă 7.195 de lei pe lună.

Primarului nu-i ajunge să-și plătească datoriile din banii câștigați legal

Primarul nu precizează în ce lună din 2036 e scadent creditul. Să presupunem că e în decembrie – cel mai lung termen posibil. Declarația e întocmită în iunie 2022, deci are la dispoziție 175 de luni. Asta înseamnă o rată de 7.619 lei pe lună, conform ct100.ro.

Aritmetica ne arată că, dacă folosește toți banii câștigați, potrivit declarației de avere, nu-i ajung să-și plătească datoria. De fapt, Cîrjaliu, primar și vicepreședinte PSD, ar mai avea nevoie de circa 424 de lei pe lună numai ca să-și plătească rata.

Se cuvin însă două precizări. Unu: în urmă cu mai mulți ani, în declarația sa de avere apăreau mai multe firme. Doi: primarul este judecat într-un dosar penal instrumentate de DNA pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar în care societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Declarația de avere, așa cum a fost postată pe site-ul primăriei din Agigea, o puteți consulta mai jos.

ANI nu s-a întrebat din ce trăiește primarul din Agigea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...