Un primar și 16 subordonați, reținuți pentru fraudarea rezultatelor alegerilor locale din septembrie 2020

Publicat: 10 iun. 2021, 14:48, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Un primar și 16 subordonați, reținuți pentru fraudarea rezultatelor alegerilor locale din septembrie 2020
Alegeri parlamentare în diaspora 2020

Primarul comunei ploieștene Ciorani și 16 subordonați au fost reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în care este cercetată fraudarea rezultatelor alegerilor locale din septembrie 2020.

Marin Voicu, primarul în funcție, dar și mai mulți angajați au fost implicați în procesul electoral desfășurat în secțiile de votare, au declarat surse apropiate anchetei pentru Observatorul Prahovean.

Toate cele 17 persoane reținute urmează să fie prezentate Instanței, iar un judecător de drepturi și libertăți va decide cercetarea acestora în stare de arest, libertatea sau control judiciar.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/ formațiuni politice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.