Un primar din România vrea referendum la nivel local pentru impunerea de noi măsuri anti-Covid

Un primar din România ia în calcul să organizeze un referendum la nivel local care să aibă loc în același timp cu alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Prin acest referendum primarul orașului Bacău, Lucian Viziteu, ales pe listele USR-PLUS, vrea să impună măsuri în plus pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Referendumul are ca scop și stabilirea unor strategii de dezvoltare a comunității.

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei și să se dezvolte. Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România.

De aceea, trebuie să găsim soluții pe plan local care să vină în completarea celor de la București. Nu mă refer la coerciție, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiștilor și a mediului socio-economic”, a scris Viziteu pe Facebook.

Propunerea primarului trebuie votată de Consiliul Local Bacău care va fi convocat în ședință extraordinară vineri.

„Sunt convins de buna credință a consilierilor locali și de faptul că ocupă funcțiile pentru interesele băcăuanilor, nu pentru dorințele unui șef de partid sau ale altuia. Din momentul în care domniile lor vor aproba oportunitatea acestui referendum, având toată strategia reieșită din consultările cu specialiștii, avem destul timp să popularizăm întrebările, tocmai ca cetățenii să poată decidă informat”, mai spune primarul, citat de Ziarul de Bacău.

Întrebări pentru referendum

Sunteți de acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectări COVID-19?

Sunteți de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...